Styr hemmet från din Smartphone

 


Ladda ner broschyr

Det är inte så länge sedan vi fick slita med våra solskydd för hand: Stänga fönsterluckor, veva markiser, dra persienner och stiga ur bilen för att öppna garageporten. Sedan kom Somfy med små nätta elmotorer som kunde sköta allt det tunga åt oss och med en smart radioteknik (RTS) som gav oss praktiska fjärrkontroller så vi slapp fara runt och hantera var sak för sig.

Teknik har blivit en självklar del av vår vardag. Vi jobbar med datorer och nätverk, vi har luftkonditionering och avancerade säkerhetssystem i våra bilar, vi har interaktiva TV-apparater och mobilt Internet, innovationer som passar in i vår livsstil.

Men hur står det till med automatiseringen av våra hem?

Ett viktigt steg framåt är utvecklingen av io-homecontrol®, en ny standard för radioprotokoll som gör det möjligt för olika komfortprodukter i ditt hem att kommunicera med varandra efter 2-vägsprincipen: När du ger ett kommando med t ex en fjärrkontroll utförs din begäran, det kontrolleras att kommandot verkligen har utförts och en bekräftelse skickas tillbaka till dig. Detta öppnar upp möjligheter för långtgående automatisering och att kunna styra sitt hem utan att vara på plats.

Med en Somfy Tahoma box styr du ditt hem med en App över Internet


Somfy utnyttjar den nya tekniken och är föregångare för att göra ditt hem tillgängligt. I bilen, på stranden, i sommarstugan eller på din favoritrestaurang – var du än befinner dig – kan du enkelt kommunicera med ditt hem via dator, smartphone eller surfplatta. Om du t ex skulle vilja ge någon tillgång till ditt garage medan du är borta, är nu detta möjligt, med hjälp av TaHoma och din iPhone. 
Det fina är att allt detta inte kräver investeringar i komplicerad och dyr teknik, det enda som behövs är att du kopplar TaHoma till ditt befintliga bredband.

Home Motion är framtiden för ditt hem


Home Motion från Somfy är en framtidssäker investering. Det bygger på en standardiserad plattform som delas av flera tongivande tillverkare och som är öppen för andra producenter att ansluta sig till, när de är mogna. Det är en enkel och praktisk teknik som inte kräver investeringar i dyr och komplicerad specialteknik, utan du kan själv ansluta fler produkter efter hand som du vill utveckla ditt hem.